Elysee Digital Service Center

De digitalisatie in de tandheelkunde heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Veel praktijken beschikken over een intraorale scanner, en sommige zelfs over meerdere. Dit heeft geleid tot een verbeterde kwaliteit van afdrukken, meer precisie, voorspelbaarheid en een naadloze integratie met digitale productieprocessen in het laboratorium. Daarnaast mogen we de positieve ervaring en communicatie met de patiënten niet over het hoofd zien.

Deze ontwikkeling maakt het mogelijk om een nog gedetailleerder en nauwkeuriger digitaal beeld van de patiënt te creëren. Nieuwe technologieën stellen ons in staat om verschillende beeldvormingstechnieken te integreren om uiteindelijk een digitale avatar van de patiënt te genereren. Dit resulteert in een betere analyse en begrip van de huidige situatie, evenals een verbeterde planning en visualisatie van de gewenste behandeling.

Bovendien leidt de verbeterde communicatie met zowel het laboratorium als de patiënt tot een verhoogde efficiëntie, minder wachttijden, voorspelbare resultaten en een hogere mate van tevredenheid.


Elysee Dental is uw ideale partner in dit traject en introduceert graag het “Elysee Digital Service Center” om aanvullende digitalisatie mogelijkheden te bieden voor verschillende indicaties:

Elysee Digital Service Center

Face driven dentistry met RAYFace scanner

Diverse uitgebreide tandheelkundige behandelingen hebben niet alleen gevolgen voor het gebit, maar ook voor het gelaat van de patiënt. Deze veranderingen kunnen vaak een motiverende factor zijn voor de patiënt.

De RayFace scanner geeft een nauwkeurig hoge resolutie beeld van het gelaat en de natuurlijke lach van de patiënt. Dit beeld kan vervolgens worden gecombineerd met de IOS beelden, waardoor een optimaal behandelingsontwerp kan worden gemaakt en de impact van het behandeltraject veel beter zichtbaar wordt voor de patiënt. De RayFace scanner kan er dus voor zorgen dat het labo direct van de eerste keer de correcte parameters heeft. De incisale lijn, bipupiliare lijn, lachlijn en middellijn worden duidelijk zichtbaar in de RayFace software. Dit zorgt voor een beter verloop van het proces en een betere fit voor de patiënt.

Indicaties voor het gebruik van een face scanner zijn bijgevolg:
– Facings
– Orthodontie en aligners (TrioClear™)
– Kroon-en brugwerk in esthetische zone
– Digitale opwas (F.I.T.)

Elysee Digital Service Center

Registratie van dynamische occlusie: 4D dentistry met Modjaw

Statische beelden blijven slechts deel van het verhaal. In sommige gevallen is een grondige occlusie analyse gewenst en/of wilt u de effecten van een behandeling of restauratie op de occlusie evalueren.

Modjaw maakt het mogelijk om de dynamische occlusie vast te leggen, dit kan naadloos geïntegreerd worden met andere digitale beeldvorming, zoals Cone Beam, IOS en Face Scan. We creëren als het ware een dynamische avatar van de patiënt, wat een nog duidelijker beeld geeft van de impact van de restauratie op zijn functioneren.

Zo kunnen we, zelfs in uitdagende situaties, sneller en betrouwbaar tot een voorspelbaar goed resultaat komen, terwijl we de tijd in de tandartspraktijk kunnen minimaliseren.

Indicaties waarbij een Modjaw registratie van nut kan zijn:

– Facings
– Orthodontie en aligners
– Kroon-en brugwerk in esthetische zone
– Full arch implantologie
– Protheses bij veeleisende patiënten
– Patiënten met TMD klachten
– Bevorderd uitspraak en fonetiek bij
prothetisch werk

Elysee Digital Service Center

Full arch scannen in implantologie met Imetric 4D

Op dit moment bieden Intra Orale Scanners nog niet de vereiste nauwkeurigheid om een volledige boog te scannen voor een implantaat-gedragen verschroefde restauratie. Met behulp van de extra orale scanner van Imetric kunnen we met de “dobbelsteen” scanbody’s en fotogammetrie de correcte positie van de implantaten registreren.

Door dit digitale traject te volgen, kunnen we het aantal afspraken minimaliseren, de zittijden in de stoel verminderen en een complete implantaatgedragen brug realiseren tegen een aantrekkelijke prijs. Bovendien bieden we deze service aan bij u in de praktijk.

Elysee Digital Service Center

OptiShade en Matisse

De Optishade camera is een toestel dat zeer eenvoudig kan gekoppeld worden aan uw Iphone of Ipad. De camera kan gebruikt worden voor een eenvoudige kleurbepaling en indien gewenst kunt u ook kiezen voor de Opticrown.

Voor de realisatie van de Opticrown maken we gebruik van de Matisse software om de receptuur en tussenstappen te definiëren, waardoor u in één keer de juiste kleur kunt verkrijgen. Dit is uw beste optie voor een nauwkeurige kleuraanpassing.

Dankzij deze nieuwe technologieën is de Opticrown heel nauwkeurig, voorspelbaar en zeer esthetisch. Het is zo nauwkeurig dat het verschil niet op te merken is met het oog.

Elysee Digital Service Center

Boek uw afspraak hier

We bieden deze volledige digitale service in ons tandtechnisch laboratorium, gelegen aan de Brusselsesteenweg 7 in Herent. U kunt nu uw afspraak boeken en wij zullen u begeleiden in de digitale wereld. U kunt uw patiënten naar ons tandtechnisch laboratorium laten komen voor een RAYFace-scan, Modjaw-registratie en OptiShade kleurbepaling.