Een eenvoudigere aanpak voor het gebitsherstel met implantaten

Implantologie is een gevestigde oplossing geworden voor ontbrekende tanden. Tegenwoordig ligt de nadruk op betere en voorspelbare resultaten. Een optimaal prothetisch resultaat kan alleen worden bereikt door een goede basis te leggen voor de positie van het implantaat. Een chirurgische gids is de eerste stap om dit te bereiken. Geleide chirurgie maakt gebruik van geavanceerde beeldvormingstechnologie en computergestuurde ontwerpsoftware (CAD) om de het implanteren met ongeëvenaarde precisie te plannen en uit te voeren. Door een chirurgische gids te ontwerpen op basis van digitale afdrukken en 3D-radiografische beelden, kunnen tandartsen met vertrouwen doorheen de complexiteiten van de anatomie navigeren, met als resultaat een optimale implantaatpositie. Vervaardigd uit hoogwaardige metaallegeringen, zoals titanium of roestvrij staal, bieden deze gidsen verschillende belangrijke voordelen ten opzichte van de gidsen gemaakt van acryl of kunsthars. 

Voordelen van de Implant Metal Guide

  • Verbeterde Duurzaamheid: Metalen gidsen zijn van nature robuuster en duurzamer dan acryl- of harsalternatieven, waardoor ze tijdens de chirurgische ingreep een grotere stabiliteit en levensduur bieden. 
  • Verbeterde Nauwkeurigheid: De rigide aard van metalen gidsen minimaliseert vervorming en verdraaiing, waardoor een nauwkeurige overdracht van de implantaten van de digitale planningssoftware naar de chirurgische locatie wordt gegarandeerd. 
  • Biocompatibiliteit: Titanium en roestvrij staal zijn biocompatibele materialen die veel worden gebruikt in tandheelkundige implantaten, waardoor het risico op ongewenste reacties of irritatie van weefsels tijdens de chirurgie wordt verminderd. 
  • Maatwerk: Metalen gidsen kunnen worden vervaardigd met ingewikkelde kenmerken en patiëntspecifieke details, waardoor de pasvorm en functionaliteit voor elk individueel geval worden geoptimaliseerd. 

 

 

 

 

 

De introductie van de Implant Metal Guide betekent een significante stap voorwaarts in de evolutie van geleide chirurgie. Door de precisie van digitale planning te combineren met de duurzaamheid en betrouwbaarheid van metaal, bieden deze gidsen een superieure oplossing voor implantaatplaatsing, zelfs in de meest uitdagende gevallen. Bovendien maakt de veelzijdigheid van metalen gidsen hun gebruik mogelijk bij een breed scala aan implantaatsystemen en chirurgische protocollen, waardoor tandartsen de flexibiliteit hebben om behandelplannen op maat te maken om te voldoen aan de unieke behoeften van elke patiënt. 

Concluderend vertegenwoordigt de Implant Metal Guide een mooie innovatie in geleide chirurgie, waarbij tandartsen een betrouwbare en nauwkeurige oplossing krijgen voor implantaatplaatsing. Met zijn vele voordelen en potentiële toepassingen kunt u dankzij deze technologie vele jaren op een hoogwaardige manier uw implantaatplaatsingen met vertrouwen uitvoeren.